Szukaj na blogu

wtorek, 4 lutego 2025

PASTA JAJECZNA Z SELEREM NACIOWYM

Prosta, szybka i pyszna.
A mój ulubiony seler naciowy dodaje jej chrupkości, i fajnego aromatu.


Składniki:
  • 3-4 ugotowane na twardo jajka, starte na oczkach tarki
  • 2 łodygi selera naciowego drobno pokrojone
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • musztarda
  • posiekana zielenina (szczypiorek, koperek lub natka)

Wykonanie:


Wszystkie składniki lączymy ze sobą. Mieszamy dokładnie. Ilość dodanego najonezu jest uzależniona od tego jaką konsystencję pasty lubimy. Podobnie też z musztrdą - dodajemy jej do smaku. 
Pastę chłodzimy w lodówce. Podajemy na kanapkach lub na krakersach, co jest super zestawieniem smakowym. Pamiętajmy tylko, że pod wpływem wilgoci krakersy szybko rozmiękają, przygotowujmy je więc bezpośrednio przed spożyciem. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF