Prosta, szybka i pyszna.
A mój ulubiony seler naciowy dodaje jej chrupkości, i fajnego aromatu.
Składniki:
- 3-4 ugotowane na twardo jajka, starte na oczkach tarki
- 2 łodygi selera naciowego drobno pokrojone
- sól
- pieprz
- majonez
- musztarda
- posiekana zielenina (szczypiorek, koperek lub natka)
Wszystkie składniki lączymy ze sobą. Mieszamy dokładnie. Ilość dodanego najonezu jest uzależniona od tego jaką konsystencję pasty lubimy. Podobnie też z musztrdą - dodajemy jej do smaku.
Pastę chłodzimy w lodówce. Podajemy na kanapkach lub na krakersach, co jest super zestawieniem smakowym. Pamiętajmy tylko, że pod wpływem wilgoci krakersy szybko rozmiękają, przygotowujmy je więc bezpośrednio przed spożyciem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz