Kotlet schabowy nieodzownie kojarzy mi się z ... pieczarkami, dlatego, że jak serwuje kotlet - serwuję tez jako dodatek smażone pieczarki :)
Same w sobie nie maja one wielkich walorów smakowych,
ale w połączeniu z chrupiącym kotlecikiem stanowią super połączenie :)
Same w sobie nie maja one wielkich walorów smakowych,
ale w połączeniu z chrupiącym kotlecikiem stanowią super połączenie :)
Składniki:
- 25 dkg pieczarek
- 1 cebula
- poł czerwonej papryki
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
- olej
Wykonanie:
Cebulę szatkujemy, podsmażamy na oleju. Pieczarki obieramy, kroimy w cienkie plasterki lub w kostkę dodajemy do cebuli, paprykę czerwoną (dodaję dla kontrastu kolorystycznego) i smażymy do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy obficie natką pietruszki.