Pyszne! 😊 Lekko wilgotne, nie przesłodzone i baaardzo puszyste.
Jak wszystkie muffinki robi się je bardzo szybko, i do przyrządzenia ich nie potrzeba wielkich kulinarnych zdolności.
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 jajka
- 3/4 szklanki cukru
- 1 mały cukier waniliowy
- 1 szklanka kwaśnej śmietany
- 1/3 szklanki oleju
- 3 łyżki nutelli
- szczypta soli
Wykonanie:
W jednej misce połączyć suche składniki (mąkę, proszek, cukier,cukier waniliowy, sól), w drugiej mokre (jajka, śmietanę i olej). Następnie połączyć zawartość obu misek i dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać nutellę - wymieszać. Do natłuszczonych foremek nakładać na przemian jasne i ciemne ciasto. Piec w 180 stopniach ok. 25 minut.