Lekko chrupiące i mocno migdałowe ... 💗
Przepis znaleziony tutaj, był strzałem w dziesiątkę dla mnie - miłośnika wszystkiego co migdałowe 😊 Niestety moje ciasteczka za mało obtoczyłam w cukrze pudrze, dlatego nie wyszły mi tak pięknie, jak w oryginale na blogu "Sprawdzonej kuchni". Ale wcale nie ucierpiały na smaku ... i to najważniejsze. Gorąco polecam do kawy lub herbaty 😉
Składniki: (cyt. za autorką)
- 1 jajko
- 150 g mielonych migdałów
- 65 g cukru pudru
- 1/2 łyżeczki soku z cytryny
- 40 g mąki krupczatki
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka masła
- 1/2 łyżeczki aromatu migdałowego
Dodatkowo:
- kilka łyżek cukru pudru od obtoczenia ciastek