Na kaszankę z grilla każdy pewnie ma swój patent 😃
Ja pewnie nie wymyśliłam nic odkrywczego, ale uważam, że po stokroć lepsza jest ta, do której dodajemy nie surową cebulę, ale wcześniej przesmażoną 👍.
I to najlepiej na maśle 😉
Taka grillowana kaszanka jest wręcz aksamitna w smaku 😍
Ja pewnie nie wymyśliłam nic odkrywczego, ale uważam, że po stokroć lepsza jest ta, do której dodajemy nie surową cebulę, ale wcześniej przesmażoną 👍.
I to najlepiej na maśle 😉
Taka grillowana kaszanka jest wręcz aksamitna w smaku 😍
Składniki:
- 4-5 kaszanek
- 3 cebule
- masło klarowane
- majeranek
- pieprz ziołowy
Wykonanie:
Cebule kroimy w kostkę, smażymy na złoty kolor najlepiej na maśle lub maśle klarowanym.
Z kaszanek zdejmujemy osłonki. Każdą kroimy wzdłuż na pół. Na środek każdej nakładamy przesmażoną cebulkę. Pieprzymy i posypujemy majerankiem.
Zawijamy w folię aluminiową jak cukierek.
Grillujemy.