Bardzo prosty, efektowny deser na zimno w postaci mini serniczków z serka homogenizowanego. Taki deser możemy dowolnie modyfikować, wykorzystując do jego zrobienia najróżniejsze kolory galaretek.
Deser będzie bardziej efektowny, kiedy masę sernikową wylejemy do naszych pucharków/słoiczków/pojemniczków pod skosem. Jak to najłatwiej zrobić, pokażę niżej.
Do mojego deseru użyłam:
- 1 galaretki cytrynowej
- 1 galaretki z owoców leśnych
- 1 galaretki brzoskwiniowej
- 2 serków waniliowych o wadze 200 g
Każdą z galaretek rozpuściłam w 300 ml gorącej wody. Brzoskwiniową zostawiłam na górę deseru, galaretkę z owoców leśnych, kiedy wystygła połączyłam z jednym serkiem waniliowym. Wymieszałam rózgą i wlałam po skosie do moich pojemniczków. Wykorzystałam do tego formę od muffinek.
Kiedy zastygła identycznie wykonałam cytrynową masę i wlałam do pojemniczków. Wstawiłam do lodówki. Kiedy galaretki zastygły na górę wylałam brzoskwiniową galaretkę.