Uwielbiam wszelkie smarowidła do chleba.
Najbardziej chyba te z dodatkiem jajka albo twarogu.
Są nie tylko zdrowe ale i pyszne. Bo taka domowa pasta zawsze będzie o niebo lepsza od wszelkich sklepowych mazideł :))
Na blogu jest już kilka przepisów na pasty np: pochrzaniona pasta jajeczna, pasta makrelowo-jajeczna, pasta z tuńczyka czy tradycyjna pasta jajeczna a dziś zapraszam na pastę z twarogu i wędzonej makreli :)))
- 1 wędzona makrela
- 200g chudego twarogu
- szalotka
- sól
- pieprz
- 2 łyżki ostrego ketchupu
Makrelę obieramy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mielimy, dusimy widelcem lub blendujemy w zależności od możliwości i upodobań. Dodajemy ketchup, sól i pieprz. Mieszamy. Chłodzimy w lodówce ok 1h, aby składniki przegryzły się wzajemnie.