Jak już wspominałam lubię smak i zapach selera: naciowego, korzenia i tego konserwowego również. Poza tym sałatki z selerem konserwowym oprócz tego, że bardzo smaczne, to są jeszcze szybkie do zrobienia.
Potrzebujemy:
- mały słoik selera konserwowego
- mały słoik selera z marchewką
- łodygę selera naciowego
- 1 czerwoną paprykę
- szynkę - najlepiej drobiową
- puszkę kukurydzy 400 g.
- majonez
- sól
- pieprz
- szczypiorek
Wykonanie:
Seler konserwowy i seler z marchewką odciskamy z nadmiaru zalewy, kroimy drobniej. Seler naciowy i paprykę kroimy w drobną kostkę. Szynkę kroimy w paseczki. Całość lekko solimy, pieprzymy, dodajemy 2-3 łyżki majonezu. Mieszamy, dodajemy sporą ilość szczypiorku (lub koperku) i chłodzimy w lodówce.