Najpyszniejsza wiosenna zupka ... delikatna, pachnąca latem, polskimi warzywami, słońcem,   ... i domem rodzinnym 😍
Gotuje ja do bólu, kiedy przyjdzie kapuściany sezon. 
Nie dodaję do niej zasmażki z mąki, śmietany ani przecieru pomidorowego, gdyż najbardziej lubię taką czystą, szlachetną wersję tej zupki z duuużą ilością młodego koperku ...
I pomyśleć, że w dzieciństwie wcale jej nie lubiłam 
Składniki:
- 4 udka z kurczaka
 - 3 marchewki
 
- 1 pietruszka
 - biała część pora
 - kawałek selera
 
- 4 ziemniaki
 - 1 mała główka młodej kapusty
 - pęczek koperku
 
- pasek chudego boczku
 
- liść laurowy
 - ziele angielskie
 - sól i pieprz do smaku
 
- łyżka masła
 
Wykonanie:
Na koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy obficie posiekanym koperkiem.