Szukaj na blogu

wtorek, 10 lutego 2015

SIEKANE KOTLETY DROBIOWE Z PAPRYKĄ

Pyszne drobiowe kotlety w trochę mniej tradycyjnej formie,
są częstym gościem na moim stole. Smakują na ciepło, jak i na zimno. Dodatek kolorowej papryki sprawia, że oprócz tego, iż są pyszne, są też miłe dla oka 😊
 A jemy ... także oczami prawda? 😉


Składniki:

  • 2 duże piersi z kurczaka
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki żółtej
  •  natka pietruszki lub szczypior
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 1 całe jajo
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • sól
  • pieprz
  • słodka  papryka
  • olej do smażenia



Wykonanie: 


Obie papryki pokroić w drobną kosteczkę. Natkę pietruszki posiekać. Kurczaka posiekać w małą kostkę. W dużej misce wymieszać wszystkie składniki, dodać jajko, mąkę i majonez. Doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą słodkiej papryki. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniczku. 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF