Rybę po grecku zna chyba każdy 😍 
I na pewno większość lubi. To takie żelazne danie, które zawsze sprawdza się na wszelkich uroczystościach domowych, a także, i podczas świąt.
Można ją jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło.
Jeśli naszą rybę ugotujemy na parze lub w piekarniku w folii dodatkowo stanie się ona daniem niskokalorycznym, a zaręczam, że nie straci na smaku.
I na pewno większość lubi. To takie żelazne danie, które zawsze sprawdza się na wszelkich uroczystościach domowych, a także, i podczas świąt.
Można ją jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło.
Jeśli naszą rybę ugotujemy na parze lub w piekarniku w folii dodatkowo stanie się ona daniem niskokalorycznym, a zaręczam, że nie straci na smaku.
Składniki:
- 800 g filetów z ryb mrożonych (dowolnych)
 - 1 duża cebula
 - 3 marchewki
 - 1 pietruszka
 - kawałek selera
 - biała część pora
 - 2 łyżki koncentratu pomidorowego
 - liść laurowy
 - 2 ziarenka ziela angielskiego
 - sól
 - pieprz
 - cukier
 - słodka papryka
 - 2 łyżki oleju
 - mąka - to obtoczenia ryby
 
Rybę rozmrażamy. Dokładnie wycieramy ręczniczkiem papierowym. Solimy, pieprzymy i gotujemy na parze lub jeśli wolimy smażymy  na oleju wcześniej obtaczając ją w mące. Cebulę kroimy w kostkę. Por w półtalarki - podsmażamy na oleju. Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce na grubych oczkach. Warzywa przekładamy do podsmażonej cebuli, dodajemy przyprawy, podlewamy wodą i  dusimy ok 15-20 minut pod przykryciem do miękkości. Na koniec  dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku (solą, pieprzem, słodką papryką, szczyptą cukru). Rybę przekładamy warstwowo ugotowanymi ciepłymi warzywami.