Szukaj na blogu

piątek, 29 kwietnia 2016

SURÓWKA Z PEKINKI - KOLEJNA ODSŁONA

Prosta i pyszna. 
Zrobiona z tego co "pod ręką" czyli dosłownie z 4 składników. 
Nie wymaga, ani dużo pracy, ani nakładów finansowych. 
Robię ją bardzo często do obiadu lub mięsa z grilla. 
Polecam bo jest pyszna!
Surówka z kapusty pekińskiej w kolejnej odsłonie :))



Składniki:


  • 1 średniej wielkości kapusta pekińska
  • 3 ogórki konserwowe
  • mała puszka groszku (200g) najlepiej drobnego
  • 1 marchewka
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka śmietany
  • koperek lub natka pietruszki
  • szczypta soli
  • szczypta cukru


Wykonanie:


Pekinkę i ogórki kroimy (dowolnie). Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach. Groszek odcedzany z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy. Dodajemy majonez, śmietanę, sól i cukier - wszystko do smaku, w ilości zależnej od tego jak lubimy. Wrzucamy posiekany koperek lub natkę. Całość dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce ok. 30 minut.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF