Jeśli tylko lubicie smak i chrupkość selera naciowego, to gorąco polecam tę sałatkę. Mięciutka pierś kurczaka połączona z chrupkim selerem to (przynajmniej dla mnie) strzałem w 10-tkę 😉
Składniki:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- seler naciowy (u mnie 4 łodygi)
- 1 mała czerwona papryka
- 1 puszka kukurydzy
- 3-4 ugotowane na twardo jajka jajka
- majonez
- sól
- pieprz
- bulion do ugotowania piersi
- zielenina: natka, koperek lub szczypiorek
Oczyszczoną pierś gotujemy w bulionie do miękkości. Studzimy, kroimy w średnią kostkę. Seler naciowy, jajka, paprykę także kroimy w kostkę. W misce mieszamy wszystkie składniki, dodajemy sól, pieprz, majonez. Jeśli lubimy możemy dodać szczyptę granulowanego czosnku. Mieszamy. Posypujemy posiekaną zieleniną i odstawiamy w chłodne miejsce najlepiej na 1 -2 h, aby smaki wzajemnie przeszły.