Bomba smakowa! 4 rodzaje sera (w tym jeden dość słony) + plasterek soczystej, aromatycznej gruszki + chrupiący, zapieczony orzech 😋
I cała ta dobroć ułożona na bagietce ... Dla mnie strzał w 10-tkę!
Użyłam:I cała ta dobroć ułożona na bagietce ... Dla mnie strzał w 10-tkę!
- bagietkę na grzanki
- ser camembert
- ser mozzarella (kulki w zalewie)
- ser twardy typu mozzarella (starty na tarce)
- ser pleśniowy lazur
- gruszkę
- orzechy włoskie
- odrobinę masła
Bagietkę kroimy po skosie na kromki, każdą kromkę smarujemy odrobiną masła. Na każdej układamy po kawałku z każdego gatunku sera. Na to cienki plasterek obranej gruszki i połówkę orzecha włoskiego.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10-12 minut (do rozpuszczenia się serów).