Proste i szybkie do wykonania 😊👌
Jedne z lepszych ciasteczek z dodatkiem płatków owsianych jakie jadłam ❤ Po upieczeniu są wilgotne i dość miękkie, a na drugi dzień jeszcze smaczniejsze niż w dniu pieczenia. Nie będę dodawać, że są zdrowe, bo patrząc na składniki widzimy to od razu.
Polecam gorąco wszystkim miłośnikom wypieków bez dodatku mąki 😊
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 duży banan
- 2 łyżki masła orzechowego
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka sezamu
- 1 łyżka słonecznika
- 2 łyżki pestek dyni
- 2 łyżki suszonej żurawiny
- 2 łyżki posiekanych suszonych moreli
- 3 łyżki wiórków kokosowych
Wykonanie:
Banana dusimy widelcem. Dodajemy do niego wszystkie pozostałe składniki. Mieszamy dokładnie. Uzyskamy dość gęstą masę. Małą łyżeczką nakładamy na dłoń odrobinę masy i formujemy płaskie ciasteczko. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 st. na 15 -17 minut.