Pyszna i zdrowa sałatka, którą zrobisz dosłownie w 10 minut.
Nie zawiera majonezu ani jogurtu, ale nie przejmujcie się, wcale nie jest sucha, ze względu na tuńczyka, którego wykorzystamy wraz z olejem.
Ogórek konserwowy i kukurydza nadają sałatce lekką chrupkość i przełamują delikatny smak kaszy i tuńczyka.
Bardzo smaczne zestawienie, które z powodzeniem możemy zabrać w pudełku np. do pracy jako lunch.
Bardzo smaczne zestawienie, które z powodzeniem możemy zabrać w pudełku np. do pracy jako lunch.
- 1/2 woreczka (50 g) ugotowanej kaszy bulgur
- puszka tuńczyka w oleju
- mała puszka kukurydzy (200 g)
- 2-3 ogórki konserwowe
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Ugotowaną kaszę wsypujemy do miski, dodajemy tuńczyka wraz z olejem, kukurydzę oraz pokrojonego w kostkę ogórka konserwowego. Solimy, pieprzymy do smaku. Odstawiamy na 30 minut do lodówki, aby smaki się "przegryzły".