Kolejna odsłona sałatki z pyszną kaszą bulgur jako głównym składnikiem.
Oprócz walorów smakowych jej zaletą jest też szybkość przyrządzania i sytość. Za sprawą kaszy, która ma dużo błonnika po zjedzeniu
niewielkiej porcji jesteśmy syci przez długie godziny.
Więcej o tej pysznej i zdrowej kaszy możecie przeczytać we wstępie do kaszotta z kaszy bulgur.
Więcej o tej pysznej i zdrowej kaszy możecie przeczytać we wstępie do kaszotta z kaszy bulgur.
- 1 woreczek (100g) ugotowanej kaszy bulgur
- 3 ugotowane jajka
- mała puszka kukurydzy (200g)
- 3 ogórki konserwowe
- 200 g szynki konserwowej
- biała część 1 pora
- sól
- pieprz
- majonez
- szczypiorek
Wykonanie:
Jajka, ogórki, szynkę i pora kroimy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. W misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki. Dodajemy majonez. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy posiekany szczypior. Ponownie mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. 1 h.