Szukaj na blogu

czwartek, 30 stycznia 2014

PIECZONA BIAŁA KIEŁBASA



Składniki:

  • 6 białych kiełbasek (surowa lub parzona)
  • 3 duże cebule
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • majeranek
 Wykonanie: 

Naczynie żaroodporne  smarujemy olejem i układamy w nim  kiełbaski.Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę. Smażymy na małym ogniu, aż cebula stanie się szklista. Solimy, pieprzymy i dodajemy do niej majeranku. Na ułożone z naczyniu kiełbaski układamy podsmażoną cebulę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 185st ok 25 minut (jeśli mieliśmy kiełbasę wcześniej parzoną) lub 45 minut (jeśli nasza biała była surowa). Między kiełbaski możemy ułożyć dodatkowo cienkie plasterki boczku.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF