Zamieszczony na PASTĘ przepis jest od A do Z skopiowany z bloga MARGARYTKI - o czym informuję wszystkich bez bicia :))
Uwielbiam wszelkie kanapkowe pasty, a te z dodatkiem jajek w szczególności. Tak więc jak tylko Asia zamieściła przepis i piękne apetyczne zdjęcie - nie mogłam się oprzeć i już w tym samym dniu pasta była na kolację :)
I jak mawiają: w prostocie tkwi siła :)
Pochrzaniona pasta jajeczna jest pyszna, szybka do zrobienia i niskokaloryczna!
Potrzebujemy do niej tylko:
- 4 jajek
- łyżeczki dobrego chrzanu
- łyżki jogurtu naturalnego
- odrobiny pieprzu i soli
- szczypiorku
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, najlepiej w zimnej wodzie. Dusimy widelcem, dodajemy chrzan, jogurt, sól i pieprz. Mieszamy, posypujemy szczypiorkiem i ... nakładamy na kanapki albo... zjadamy bez chlebka :))