Szukaj na blogu

wtorek, 4 lutego 2025

PASTA JAJECZNA Z SELEREM NACIOWYM

Prosta, szybka i pyszna.
A mój ulubiony seler naciowy dodaje jej chrupkości, i fajnego aromatu.


Składniki:
  • 3-4 ugotowane na twardo jajka, starte na oczkach tarki
  • 2 łodygi selera naciowego drobno pokrojone
  • sól
  • pieprz
  • majonez
  • musztarda
  • posiekana zielenina (szczypiorek, koperek lub natka)

Wykonanie:


Wszystkie składniki lączymy ze sobą. Mieszamy dokładnie. Ilość dodanego najonezu jest uzależniona od tego jaką konsystencję pasty lubimy. Podobnie też z musztrdą - dodajemy jej do smaku. 
Pastę chłodzimy w lodówce. Podajemy na kanapkach lub na krakersach, co jest super zestawieniem smakowym. Pamiętajmy tylko, że pod wpływem wilgoci krakersy szybko rozmiękają, przygotowujmy je więc bezpośrednio przed spożyciem. 






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF