Ponieważ bardzo lubimy klopsy jajeczne, postanowiłam trochę urozmaicić ich smak przed dodanie brokuła i kalafiora. 
Klopsiki zyskały dodatkowo trochę inny posmak. Myślę, że takie "przemycenie"warzyw może być dobrym pomysłem szczególnie jeśli w domu są dzieci, które nie przepadają za warzywami 😉 
Klopsy fajnie smakują zarówno na ciepło w wersji obiadowej, jak i na zimno.
Składniki: (na 11 niewielkich klopsików)
- 7 jajek ugotowanych na twardo
 - 2 jajka (surowe)
 - kilka różyczek ugotowanego brokuła
 - 1 łodyga selera naciowego
 - 1 cebula
 - 2 łyżki bułki tartej
 - kilka różyczek ugotowanego kalafiora
 - sól
 - pieprz
 - koperek
 - olej
 
Jajka ścieramy na drobnych oczkach. Cebulę i seler naciowy kroimy w drobną kostkę.W dużej misce mieszamy starte jajka, cebulę i seler, rozduszony widelcem kalafior i brokuł, koperek oraz przyprawy: sól, pieprz do smaku. Wbijamy 2 całe jajka i dokładnie mieszamy masę jajeczną. Na koniec dodajemy bułkę tartą. Mieszamy ponownie. Zwilżonymi w wodzie dłońmi formujemy okrągłe, nieduże klopsiki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.