Jest na blogu już ogórkowa z ziemniakami, jest z ryżem, a dziś kolejna odsłona tej pysznej i chyba lubianej przez wszystkich zupki : z lanymi kluskami :), ugotowana na drobiowych skrzydełkach.
Gdybym miała ocenić, która jest Nr 1 - chyba bym nie umiała :)
Mimo delikatnej zmiany smaku - wszystkie uwielbiam!
Przepis na zupę jest identyczny jak na OGÓRKOWĄ NA WĘDZONYCH ŻEBERKACH, z tą różnicą, że tym razem zupę gotowałam na skrzydełkach drobiowych i zamiast ziemniaków zrobiłam lane kluski.
Składniki na lane kluski:
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki
Wykonanie:
Jajka rozbijamy do miseczki. Dodajemy 4 łyżki mąki.
Mieszamy do uzyskania w miarę gładkiej masy.
Jeśli będzie za gęsta dolewamy troszeczkę wody i mieszamy znów.
Masę wlewamy na gotującą się zupę. Delikatnie mieszamy.