Pierwszy raz jadłam ją na spotkaniu z koleżankami podczas urlopu w Polsce. Była pyszna, i nie sądziłam, że jest aż taka prosta! Zobaczcie sami:
Składniki:
- 3-4 kawałki chleba (może być już podsuszony)
- 30 dkg pieczarek
- 30 dkg boczku(chudego) lub 3-4 kiełbaski
- 3 cebule
- 20 dkg żółtego sera
- 2 jajka
- łyżka kwaśnej śmietany
Wykonanie:
Cebulę, kiełbasę lub boczek pokroić w kostkę podsmażyć na oleju. Ja dodałam jeszcze 1 zieloną paprykę - akurat miałam w lodówce. Pod koniec smażenia dorzucić pokrojone pieczarki i jeszcze chwilkę wszystko podsmażyć.
Chleb pokroić w kostkę.
Ser zetrzeć na tarce, dodać jajka, łyżkę śmietany, odrobinę soli i pieprzu, wymieszać.
W misce wymieszać wystudzoną przesmażoną kiełbasę z kosteczkami chleba oraz masą jajeczno-serową. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyć masę.
Piec w piekarniku ok 25minut w temp 180st.
Chleb pokroić w kostkę.
Ser zetrzeć na tarce, dodać jajka, łyżkę śmietany, odrobinę soli i pieprzu, wymieszać.
W misce wymieszać wystudzoną przesmażoną kiełbasę z kosteczkami chleba oraz masą jajeczno-serową. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyć masę.
Piec w piekarniku ok 25minut w temp 180st.