Składniki:
- 1 opakowanie tortellini z mięsem
- 1/2 papryki czerwonej
- 1/2 papryki zielonej
- 1/2 papryki żółtej
- 1-2 małe ogórki zielone
- biała część pora
- gotowy sos koperkowo-ziołowy
- 1 łyżeczka majonezu
Wykonanie:
Tortellini ugotować, wystudzić. Ogórki, paprykę oraz sparzony por pokroić w drobną kostkę. Ogórki odrobinę posolić, żeby puściły sok. Odczekać godzinkę, i dokładnie odcedzić (nasza sałatka nie podcieknie wtedy wodą). Sos koperkowy sporządzić wg przepisu na opakowaniu, dodać łyżeczkę majonezu (jeśli ktoś lubi sałatki z dużą ilością majonezu, to oczywiście może dodać więcej), wymieszać z sałatką. Schłodzić w lodówce.
Tortellini ugotować, wystudzić. Ogórki, paprykę oraz sparzony por pokroić w drobną kostkę. Ogórki odrobinę posolić, żeby puściły sok. Odczekać godzinkę, i dokładnie odcedzić (nasza sałatka nie podcieknie wtedy wodą). Sos koperkowy sporządzić wg przepisu na opakowaniu, dodać łyżeczkę majonezu (jeśli ktoś lubi sałatki z dużą ilością majonezu, to oczywiście może dodać więcej), wymieszać z sałatką. Schłodzić w lodówce.