Szukaj na blogu

poniedziałek, 9 grudnia 2024

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W PANIERCE

Prosty, ale jakże pyszny obiad 😍, który od czasu do czasu przygotowuję zamiast tradycyjnego schabowego. Nie tylko prosty i szybki, ale jeszcze mega smaczny! 



Składniki:
  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • sól
  • pieprz
  • czosnek suszony 
  • masło klarowane - do smażenia
  • roztrzepane jajka i bułka tarta do panierowania
Wykonanie:


Polędwiczki oczyszczamy ze wszystkich błon. Kroimy na plastry. Każdy rozklepujemy dłonią na płasko. Solimy, pieprzymy, posypujemy odrobiną czosnku suszonego. Panierujemy z roztrzepanych (lekko osolonych) jajkach i bułce tartej. Smażymy na maśle klarowanym z obu stron na złoty kolor. 








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF