Szybka, prosta, niskokaloryczna pasta do pieczywa.
Dodatek makreli w pomidorach oraz ogórka konserwowego sprawia, że smakuje ona trochę inaczej niż ta, zrobiona z wędzoną makrelą.
Jest bardziej wyrazista i ostrzejsza w smaku. Ja uwielbiam wszelkie "mazidła" do chleba, więc i ta pasta bardzo mi smakuje :))
Jest bardziej wyrazista i ostrzejsza w smaku. Ja uwielbiam wszelkie "mazidła" do chleba, więc i ta pasta bardzo mi smakuje :))
- 250g twarogu
- puszka makreli w pomidorach
- 2 ogórki konserwowe
- 1 mała cebula
- 1 łyżka ketchupu
- sól
- pieprz
Twaróg mielimy, blendujemy lub dusimy widelcem. Dodajemy makrelę wraz z pomidorową zalewą. Cebulę i ogórki kroimy w drobną kostkę, dodajemy do pasty. Całość solimy i pieprzymy do smaku oraz dodajemy łyżkę ketchupu. Mieszamy, odstawiamy na 30 minut do lodówki.