Szukaj na blogu

poniedziałek, 18 listopada 2013

SAŁATKA Z PIEROŻKAMI RAVIOLI

Bardzo lubię ravioli i mogę je spożywać pod wszelaka postacią :) 
Tym razem ravioli z mięsem i boczkiem wylądowały w sałatce, nadając jej włoskiego akcentu :)




Składniki:

  • op. pierożków ravioli
  • 1 ogórek zielony
  • 150g chudej szynki drobiowej
  • 150g sera żółtego
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • sól
  • pieprz
  • szczypiorek
  • trochę majonezu


Wykonanie:

Ravioli gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy. Ogórka obieramy, wydrążamy gniazdo nasienne, kroimy w kostkę. Ser, szynkę i paprykę kroimy na drobne paseczki. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. W dużej misce łączmy wszystkie składniki, solimy, pieprzymy do smaku, dodajemy  majonez wg (ilość wg naszych upodobań smakowych) oraz szczypiorem. Dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce co najmniej 2h.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF