Bardzo lubię ravioli i mogę je spożywać pod wszelaka postacią.
Tym razem ravioli z mięsem i boczkiem wylądowały w mojej sałatce. Było mniej tradycyjnie, ale baaardzo smacznie.
Składniki:
- opakowanie pierożków ravioli (moje z mięsem i boczkiem)
- 1 ogórek zielony
- 150 g szynki drobiowej
- 150 g sera żółtego
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 puszki kukurydzy
- sól
- pieprz
- szczypiorek
- trochę majonezu
Wykonanie:
Ravioli gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy. Ogórka obieramy, wydrążamy gniazdo nasienne, kroimy w kostkę. Ser, szynkę i paprykę kroimy na drobne paseczki. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. W dużej misce łączmy wszystkie składniki, solimy, pieprzymy do smaku, dodajemy majonez wg (ilość wg naszych upodobań smakowych) oraz szczypiorem. Dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce co najmniej 2h.