Bardzo lubię ravioli i mogę je spożywać pod wszelaka postacią :)
Tym razem ravioli z mięsem i boczkiem wylądowały w sałatce, nadając jej włoskiego akcentu :)
Składniki:
- op. pierożków ravioli
- 1 ogórek zielony
- 150g chudej szynki drobiowej
- 150g sera żółtego
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 puszki kukurydzy
- sól
- pieprz
- szczypiorek
- trochę majonezu
Wykonanie:
Ravioli gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy. Ogórka obieramy, wydrążamy gniazdo nasienne, kroimy w kostkę. Ser, szynkę i paprykę kroimy na drobne paseczki. Kukurydzę odcedzamy z zalewy. W dużej misce łączmy wszystkie składniki, solimy, pieprzymy do smaku, dodajemy majonez wg (ilość wg naszych upodobań smakowych) oraz szczypiorem. Dokładnie mieszamy i chłodzimy w lodówce co najmniej 2h.