Szukaj na blogu

niedziela, 30 grudnia 2012

KRUCHE BABECZKI - KORPUSY DO WYPEŁNIENIA


        Kruche babeczki nieodzownie kojarzyć będą mi się z dniem 4 grudnia -            imieninami   koleżanki Basi, z którą pracowałam w Polsce. 
                     Zawsze wtedy królowały na imieninowym stole jej pyszne 
           babeczki, oczywiście między  wieloma innymi smakołykami ... ❤

Składniki:

  • 1/2 kg mąki
  • 20 dkg tłuszczu
  • 2 jaja
  • 12 dkg cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/4 proszku do pieczenia
  • 1 łyżka cukru

Wykonanie:


Wszystkie składniki zagnieść. Wylepiać cienko foremki do babeczek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i  piec ok 15 minut. Po upieczeniu wystudzić. Wypełnić dowolnie:kremem, śmietanką lub budyniem. Przybrać dowolnie owocami, kremem, śmietaną czy galaretką  wg własnej koncepcji.







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF