Szukaj na blogu

poniedzia艂ek, 9 grudnia 2024

POL臉DWICZKI WIEPRZOWE W PANIERCE

Prosty, ale jak偶e pyszny obiad 馃槏, kt贸ry od czasu do czasu przygotowuj臋 zamiast tradycyjnego schabowego. Nie tylko prosty i szybki, ale jeszcze mega smaczny! 



Sk艂adniki:
  • 1 pol臋dwiczka wieprzowa
  • s贸l
  • pieprz
  • czosnek suszony 
  • mas艂o klarowane - do sma偶enia
  • roztrzepane jajka i bu艂ka tarta do panierowania
Wykonanie:


Pol臋dwiczki oczyszczamy ze wszystkich b艂on. Kroimy na plastry. Ka偶dy rozklepujemy d艂oni膮 na p艂asko. Solimy, pieprzymy, posypujemy odrobin膮 czosnku suszonego. Panierujemy z roztrzepanych (lekko osolonych) jajkach i bu艂ce tartej. Sma偶ymy na ma艣le klarowanym z obu stron na z艂oty kolor. 








1 komentarz:

  1. Ca艂y ten talerz wygl膮da niezwykle apetycznie! W sumie nigdy nie robi艂am panierowanych pol臋dwiczek, nie wiedzie膰 czemu...

    OdpowiedzUsu艅

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF