Prosty, ale jak偶e pyszny obiad 馃槏, kt贸ry od czasu do czasu przygotowuj臋 zamiast tradycyjnego schabowego. Nie tylko prosty i szybki, ale jeszcze mega smaczny!
Sk艂adniki:
- 1 pol臋dwiczka wieprzowa
- s贸l
- pieprz
- czosnek suszony
- mas艂o klarowane - do sma偶enia
- roztrzepane jajka i bu艂ka tarta do panierowania
Pol臋dwiczki oczyszczamy ze wszystkich b艂on. Kroimy na plastry. Ka偶dy rozklepujemy d艂oni膮 na p艂asko. Solimy, pieprzymy, posypujemy odrobin膮 czosnku suszonego. Panierujemy z roztrzepanych (lekko osolonych) jajkach i bu艂ce tartej. Sma偶ymy na ma艣le klarowanym z obu stron na z艂oty kolor.
Ca艂y ten talerz wygl膮da niezwykle apetycznie! W sumie nigdy nie robi艂am panierowanych pol臋dwiczek, nie wiedzie膰 czemu...
OdpowiedzUsu艅