Prosto, szybko, smacznie i po偶ywnie 馃榾
Je艣li wi臋c tylko lubicie bia艂膮 kie艂bas臋 gor膮co polecam przepis "odpatrzony" od Tomka Strzelczyka "Oddaj fartucha".
Obiad wyszed艂 pierwsza klasa! 馃構
Sk艂adniki:
- 3-4 bia艂e surowe kie艂basy
- 300 g pieczarek (u mnie br膮zowe, kt贸re maj膮 lekko orzechowy smak)
- 1 cebula
- olej
- li艣膰 laurowy
- ziele angielskie
- s贸l
- pieprz
- 艣mietana 18 % (u mnie ukwaszona)
- natka lub koperek
Na rozgrzanym oleju podsma偶amy ze wszystkich stron, a偶 do zrumienienia poci臋t膮 na 3 cm kawa艂ki (razem z os艂onk膮) bia艂膮 kie艂bas臋. Przek艂adamy na talerz, a na tym samym oleju podsma偶amy pokrojon膮 cebul臋, dodaj膮c po chwili pokrojone pieczarki. Sma偶ymy 3-4 minuty, po czym dorzucamy li艣膰 laurowy, ziele angielskie, s贸l, pieprz i nasz膮 podsma偶ona wcze艣niej kie艂bas臋. Podlewamy ca艂o艣膰 odrobin膮 wody. Dusimy na ma艂ym ogniu ok 15 minut. Na koniec dolewamy do sosu 艣mietany 18%, i ca艂o艣膰 posypujemy zielenin膮.
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz