Prosto i bardzo smacznie.
Na szybki obiad lub kolację.
Lekko i zdrowo.
Alternatywa dla klasycznego kalafiora z masłem i bułką tartą.
Dla mnie danie pychota 😊
- 1 mały kalafior
- 200 g sera mozzarella (jeśli lubimy duużo sera - zwiększamy ilość)
- sól
- pieprz ziołowy
- natka pietruszki
Wykonanie:
Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Naczynie żaroodporne smarujemy odrobiną masła. Układamy kalafior, na niego cienkie plasterki sera. Całość posypujemy odrobiną pieprzu ziołowego. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na około 15 minut. Po wyjęciu posypujemy posiekaną natką.
Super przepis, ostatnio bardzo polubiłam mozzarele i kalafior!
OdpowiedzUsuńNo to masz tak jak ja Zuzo ;-)
UsuńWygląda rewelacyjnie i smacznie, a jestem w tym momencie taka głodna... Yhh! :)
OdpowiedzUsuńOj.. kiedy jestem głodna to wszystko wygląda dla mnie przepysznie ;-) Ale danie jest na prawdę smaczne, zajmuje mało czasu, także zachęcam do zrobienia ;-))
UsuńFajne danie.
OdpowiedzUsuńSzybkie, proste i smaczne :-))
UsuńDla mnie bomba, ja uwielbiam kalafior. Jeszcze w takiej postaci to mega.
OdpowiedzUsuń