Szukaj na blogu

niedziela, 21 kwietnia 2013

MAJONEZOWE JAJKA NA ZIELONEJ SAŁACIE

Szybka i niezawodna przekąska, którą robię zarówno jak mam zaplanowaną wizytą znajomych, jak i bardzo często po prostu na kolację, bo jajka w lodówce są zawsze, majonez również, sałata lub pekinka też, więc 15 minut wystarczy, aby wyczarować fajne jedzonko. 
Oczywiście za każdym razem korzystam z innego "przybrania" moich jajek: czasami wkładam pomiędzy nie ćwiartki pomidorów, innym razem obsypuję groszkiem z puszki, no i zawsze obowiązkowo - duuuża ilość pachnącego szczypiorku!


Składniki:
  • ugotowane jajka
  • majonez
  • pieprz
  • szczypiorek
  • sałata
dodatkowo u mnie: plasterki rzodkiewki, szparagi konserwowe,plasterki świeżego ogórka

Wykonanie jest tak proste, że nie zamierzam zamieszczać "instrukcji" :-)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF