Szukaj na blogu

niedziela, 26 listopada 2017

SAŁATKA Z RYŻEM, PIECZARKAMI I POREM

Sałatka jest bardzo smaczna i bardzo prosta. 
Zawiera 3 podstawowe składniki: ryż, pieczarki i por. 
Przygotowuje się ją więc expresowo... i w takim też tempie znika ze stołu 💗




Składniki:

Wykonanie:

Pieczarki kroimy w kostkę,  podsmażamy na maśle, studzimy. Białą część pora kroimy drobno, jeśli nie lubimy (albo nie możemy jeść) surowego pora, parzymy go na sicie wrzątkiem. Traci wtedy swoją ostrość. W misce mieszamy: ugotowany ryż, usmażone pieczarki, białą część pora, czosnek, koperek i majonez. Doprawiamy do smaku solą i  pieprzem, i chłodzimy jak większość sałatek w lodówce min. 1h. Smacznego!




12 komentarzy:

  1. A ile mniej więcej bierzemy pieczarek?:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. na tę ilość ryżu 250g pieczarek będzie ok :)

      Usuń
  2. że też ja jej wcześniej nie widziałam. Ale zapisuję sobie i będę chciała zrobić bo super wyglada

    OdpowiedzUsuń
  3. Moze do tego jajko na twoardo?

    OdpowiedzUsuń
  4. Podobną robię od lat. Jest pyszna

    OdpowiedzUsuń
  5. Odpowiedzi
    1. Do sałatki :-))) A w którym momencie go dorzucisz, to mało istotne.

      Usuń
  6. Właśnie ja zrobiłam. Kradne przepis na długo 🙂

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF