Szukaj na blogu

piątek, 5 lipca 2024

MŁODA KAPUSTA Z FASOLKĄ I KIEŁBASĄ

 


Składniki:

  • 1/2 główki młodej kapusty
  • garść żółtej fasolki szparagowej
  • dowolna kiełbasa
  • 1 cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • słodka i ostra papryka
  • koncentrat pomidorowy

Wykonanie:


Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki, gotujemy w lekko osolonej wodzie tak, żeby nie była rozgotowana. Kapustę kroimy, gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, po chwili dodajemy pokrojoną kiełbasę. Podsmażamy całość do zrumienienia. Teraz wystarczy połączyć ugotowaną kapustę, fasolkę i podsmażoną kiełbasę. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Dodajemy koncentrat pomidorowy. Dusimy całość chwilę, aby smaki się połączyły. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF