- ok 200 g pieczarek
- 1 cebula
- kawałek papryki czerwonej i żółtej
- 6 parówek
- sól
- pieprz
- szczypta słodkiej i ostrej papryki
- szczypta granulowanego czosnku
- olej
- 100 g startego sera
- 3 jajka
- bułka tarta
Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.
"Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia" George Bernard Shaw
Bardzo lubię takie proste, szybkie dania jednogarnkowe 😍 Kiełbaska, trochę pieczarek, kolorowe papryki i ogórek kiszony - praktycznie produkty, które zawsze mam pod ręką. Do mojego dania wykorzystałam cienkie, pikantne kiełbaski z szynki, ale możecie je zrobić także z cienkimi parówkami o dobrym składzie. Danie z tych, które im więcej się odgrzewa, tym nabierają większego smaku 😉
Składniki:
Wykonanie:
Kiełbaski i ogórki kiszone kroimy w plasterki. Pieczarki na ćwiartki, cebulę i papryki w kostkę (pamiętajmy, aby z ostrej papryczki usunąć pestki). Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę, następnie kiełbaski. Po chwili dodajemy papryki oraz pieczarki. Mieszamy, doprawiamy przyprawami do smaku, dodajemy liść laurowy i ziele angielskie i zalewamy całość przecierem pomidorowym. Dusimy do miękkości papryki, uważając jednak, aby jej nie przegotować. Do gotowego dania dodajemy pokrojonego w plasterki ogórka kiszonego. Mieszamy, posypujemy natką lub koperkiem. Podajemy z pieczywem.