Uwielbiam domowy paprykarz 💗💗💗
Robię go zazwyczaj sporą porcję, i przez 2-3 dni na kanapkach króluje tylko on 😉 . Bez względu na to, czy jest to wersja z łososiem i kaszą jaglaną, czy dodatkiem jest biała kasza gryczana, czy wersja klasyczna z makrelą i ryżem - zawsze jest pysznie.
I zdrowo, czego już chyba nie muszę dodawać 😊.
Dziś zapraszam na paprykarz z tuńczyka, z dodatkiem kolorowego ryżu.
Koniecznie wypróbujcie przepis.
Składniki: (na dużą porcję)
- 4 puszki tuńczyka w sosie własnym (w kawałkach)
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 2 woreczki po 100 g kolorowego ryżu
- sól
- pieprz
- słodka i ostra sproszkowana papryka
- cukier
- ketchup (do smaku)
- 200 g koncentratu pomidorowego
- olej
A tunczyka kiedy dodajemy?
OdpowiedzUsuńJuż uzupełniłam przepis :-)
UsuńWitaj Helenko. Zrobiłam dzisiaj ten paprykarz. Jest pyszny. Dziękuję i pozdrawiam. Danuta.
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę Danusiu 😍 Pozdrawiam cieplutko!
UsuńWitam a czy można go zawekowac do słoików?
OdpowiedzUsuńWitam. Ja nigdy nie pasteryzowałam, ale poszperałam w internecie i chyba spokojnie można pasteryzować 😉 Zerknij sobie tutaj: http://ogrodnikwpodróży.pl/domowy-paprykarz-do-sloikow/
Usuń