Uwielbiam domowy paprykarz 馃挆馃挆馃挆
Robi臋 go zazwyczaj spor膮 porcj臋, i przez 2-3 dni na kanapkach kr贸luje tylko on 馃槈 . Bez wzgl臋du na to, czy jest to wersja z 艂ososiem i kasz膮 jaglan膮, czy dodatkiem jest bia艂a kasza gryczana, czy wersja klasyczna z makrel膮 i ry偶em - zawsze jest pysznie.
I zdrowo, czego ju偶 chyba nie musz臋 dodawa膰 馃槉.
Dzi艣 zapraszam na paprykarz z tu艅czyka, z dodatkiem kolorowego ry偶u.
Koniecznie wypr贸bujcie przepis.
Sk艂adniki: (na du偶膮 porcj臋)
- 4 puszki tu艅czyka w sosie w艂asnym (w kawa艂kach)
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 2 woreczki po 100 g kolorowego ry偶u
- s贸l
- pieprz
- s艂odka i ostra sproszkowana papryka
- cukier
- ketchup (do smaku)
- 200 g koncentratu pomidorowego
- olej
A tunczyka kiedy dodajemy?
OdpowiedzUsu艅Ju偶 uzupe艂ni艂am przepis :-)
Usu艅Witaj Helenko. Zrobi艂am dzisiaj ten paprykarz. Jest pyszny. Dzi臋kuj臋 i pozdrawiam. Danuta.
OdpowiedzUsu艅Bardzo si臋 ciesz臋 Danusiu 馃槏 Pozdrawiam cieplutko!
Usu艅Witam a czy mo偶na go zawekowac do s艂oik贸w?
OdpowiedzUsu艅Witam. Ja nigdy nie pasteryzowa艂am, ale poszpera艂am w internecie i chyba spokojnie mo偶na pasteryzowa膰 馃槈 Zerknij sobie tutaj: http://ogrodnikwpodr贸偶y.pl/domowy-paprykarz-do-sloikow/
Usu艅