Składniki:
- 6 białych kiełbasek (surowa lub parzona)
- 3 duże cebule
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
- majeranek
Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i układamy w nim kiełbaski.Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę. Smażymy na małym ogniu, aż cebula stanie się szklista. Solimy, pieprzymy i dodajemy do niej majeranku. Na ułożone z naczyniu kiełbaski układamy podsmażoną cebulę. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 185st ok 25 minut (jeśli mieliśmy kiełbasę wcześniej parzoną) lub 45 minut (jeśli nasza biała była surowa). Między kiełbaski możemy ułożyć dodatkowo cienkie plasterki boczku.
Bardzo lubię białą kiełbasę i chociaż zdjęcia nie do końca mnie przekonują wierze, że danie jest pyszne i z przyjemnością bym takie zjadła :0
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!!
no cóż... nie każde nasze zdjęcie jest "zdjęciem życia" ;-) ale kiełbaska była bardzo smaczna, wierz mi ... na słowo :-) pozdrawiam!
Usuń