Szukaj na blogu

pi膮tek, 31 pa藕dziernika 2014

MATIASY LEKKO CZOSNKOWE

艢ledzika??? 馃槏




Sk艂adniki:

  • kilka sztuk matias贸w
  • 2 z膮bki czosnku
  • 2 cebule
  • 3 og贸rki konserwowe
  • 艂y偶ka octu
  • pieprz
  • olej
Wykonanie:

Matiasy moczymy ok 1h. Cebul臋 kroimy w drobn膮 kostk臋, czosnek drobno siekamy. W miseczce mieszamy cebul臋 z czosnkiem, dodajemy 艂y偶k臋 octu. Og贸rki kroimy w kostk臋. W s艂oiku (miseczce) uk艂adamy warstwowo: 艣ledzie, cebul臋 z czosnkiem, og贸rek a偶 do wyczerpania sk艂adnik贸w. Ka偶d膮 warstw臋 lekko pieprzymy. Zalewamy olejem. Ch艂odzimy w lod贸wce kilka godzin.



5 komentarzy:

  1. Jakie fajne 艣ledziki. Czosnkowe mmmm..... Zrobi艂am ju偶 na 艣wi臋ta dwa rodzaje, ale do Twoich wr贸c臋 na pewno.
    Pozdrawiam Helenko!!!

    OdpowiedzUsu艅
    Odpowiedzi
    1. Ja te偶 zrobi艂am 2 rodzaje 艣ledzi i do艣膰 :-) nie same 艣ledzi jemy w 艢wi臋ta :) teraz czas robi膰 inne pyszno艣ci ... ale Ciebie Danusiu to nie przeskocz臋! Polecam gor膮co wszystkim Tw贸j blog. Pozdrawiam cieplutko! :-)

      Usu艅
  2. Na takie 艣ledziki to nawet ja bym si臋 skusi艂a :)

    OdpowiedzUsu艅
  3. Zrobi臋 jutro.Pozdrawiam.Ewa

    OdpowiedzUsu艅
  4. Zrobione,czekaj膮 na czwartek.Ewa





    OdpowiedzUsu艅

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj

Print Friendly and PDF