Nie ma chyba nic lepszego ni偶 pyszne, chrupi膮ce zapiekanki prosto z piekarnika 馃槏 Nie robi臋 ich zbyt cz臋sto ... tylko dlatego, 偶e trudno p贸藕niej si臋 oprze膰, i nie si臋ga膰 po kolejn膮 ... i kolejn膮 馃槑 Uwielbiam je generalnie z ka偶dym dodatkiem, wi臋c na blogu znajdziecie ju偶 sporo propozycji na pyszne domowe zapiekanki. Zapraszam!
- pieczywo (chleb tostowy, bagietka, bu艂ka paryska itp.)
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- 1/2 czerwonej papryki
- ok 100 g szynki
- 2 艂y偶ki majonezu
- 2 艂y偶ki startego drobno sera 偶贸艂tego
- s贸l
- pieprz
- ostra papryka
- zielenina: szczypiorek, koperek lub natka
Wykonanie:
Ugotowane jajka 艣cieramy na tarce. Papryki i szynk臋 kroimy w drobn膮 kostk臋. W misce mieszamy wszystkie sk艂adniki. Dodajemy starty ser, majonez, s贸l, pieprz, papryk臋 i posiekana zielenin臋. Mieszamy. Kromki pieczywa smarujemy past膮. Uk艂adamy na blaszce wy艂o偶onej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st na 10-12 minut.
Brak komentarzy:
Prze艣lij komentarz