Pochwała prostoty.
Przysmak z piekarnika ...
Super dodatek do obiadu, ale i rewelacyjna przekąska na kolację w gronie znajomych czy na grilla.
Super dodatek do obiadu, ale i rewelacyjna przekąska na kolację w gronie znajomych czy na grilla.
Pyszne - zwłaszcza w towarzystwie zimnej maślanki lub kefiru ...
Podane z mizerią z dodatkiem rzodkiewki 😎
Podane z mizerią z dodatkiem rzodkiewki 😎
- kilka młodych ziemniaków
- starty żółty ser dobrze topiący się (u mnie mozzarella)
- prawdziwe masło (82%)
- sól
- pieprz
- świeżo posiekany koperek
Wykonanie:
Wybrać ziemniaki mniej więcej równej wielkości. Wyszorować. Włożyć do osolonego wrzątku i gotować ok 10 minut. Następnie każdy naciąć wzdłuż, nie przecinając jednak nie do końca i włożyć w nie wiórek prawdziwego masła oraz trochę startego sera. Ułożyć na blaszce lekko skropionej olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190st. Piec ok 25 minut (w zależności od wielkości ziemniaków).
jak ustawić piekarnik? np. góra i dół, czy funkcja grill.....
OdpowiedzUsuńGóra i dół :-)
Usuń