Bardzo lubię mizerię jako dodatek do obiadu.
Jem ją bez wyrzutów sumienia od momentu, kiedy odkryłam śmietanę jogurtową 10% - coś jak skrzyżowanie jogurtu i śmietany :-)
Jem ją bez wyrzutów sumienia od momentu, kiedy odkryłam śmietanę jogurtową 10% - coś jak skrzyżowanie jogurtu i śmietany :-)
Każdy pewnie ma swój przepis na mizerię, uzależniony od upodobań smakowych: niektórzy dodają ocet, inni cukier, sok z cytryny lub odrobinę oleju ...
Ja tylko lekko solę i pieprzę starte ogórki i obowiązkowo dodaję zielony koperek (jeśli nie mam - to szczypiorek).
Do tego śmietana jogurtowa i
... mizeria wg Walijskiego Pichcenia - gotowa!
... mizeria wg Walijskiego Pichcenia - gotowa!
Ja zdecydowanie na słodko - kwaśno, trochę soli, pieprzu, cukru i soku z cytryny. I u mnie przeważnie jogurt naturalny, bardzo sporadycznie śmietana (choć to chyba jedna z niewielu rzeczy, którą lubię ze śmietaną - kupuję 12 %).
OdpowiedzUsuńI mizerię w sezonie letnim mogę jeść co drugi dzień.
koniecznie muszę spróbować Twoja wersje, może akurat mi "przypasuje" :)
Usuń