Moje Walijskie Pichcenie ...

"Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia" George Bernard Shaw

czwartek, 2 czerwca 2016

BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY. Z ŁOPATKĄ I PIECZARKAMI

›
Bigos z młodej kapusty gotuję obowiązkowo kilka razy w sezonie, bo kocham młodą kapustę miłością niezmienną od wielu, wielu lat ...  Nies...
poniedziałek, 30 maja 2016

BABKA JOGURTOWA Z BORÓWKAMI

›
Prosta, pyszna babka jogurtowa.  Wilgotna i długo świeża. Lepsza nawet na drugi dzień niż w dniu pieczenia :)) Po wystudzeniu była tak mi...
4 komentarze:
sobota, 28 maja 2016

EINTOPF Z KAPUSTĄ I SCHABEM

›
Pewnie wszyscy wiecie, że eintopf to nic innego jak danie jednogarnkowe, takie kulinarny misz-masz, bo wrzucasz do niego wszystko,  co ma...
2 komentarze:
poniedziałek, 23 maja 2016

DROŻDŻOWE ROGALIKI Z ORZECHOWYM NADZIENIEM

›
Oczywiście nadzienie do rogali można zrobić dowolne.  Mogą to być powidła śliwkowe, gotowa masa makowa z puszki (wersja dla zapracowanych...
1 komentarz:
czwartek, 19 maja 2016

BAZYLIOWA POMIDORÓWKA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW

›
Chyba nie ma  pyszniejszej zupy niż pomidorówka ze świeżych, soczystych malinowych pomidorów ...  Co prawda najsmaczniejsze są one w peł...
1 komentarz:
czwartek, 5 maja 2016

GULASZ Z ANTRYKOTU Z NUTĄ WĘDZONEJ PAPRYKI

›
Antrykot (franc. entrecôte) czyli międzyżebrze, to część wołowiny - mięsień,      który ciągnie się wzdłuż kręgosłupa od kręgów piersiowych,...
4 komentarze:
poniedziałek, 2 maja 2016

BRIOSZKI ZAKRĘCONE I BAARDZO SMACZNE

›
Te brioszki ujęły mnie swoim wyglądem od pierwszego wejrzenia ... cudownie zakręcone, wyglądały tak apetycznie na blogu  Smak Słodyczy , że...
5 komentarzy:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Helena
Każdą wolną chwilę spędzam w kuchni. To mnie relaksuje. Najbardziej smakują mi dania tradycyjnej, polskiej kuchni. Kocham stare przepisy, przekazywane z pokolenia na pokolenie. Bardzo cenię kuchnię regionalną. Nie lubię przekombinowanych potraw i wyszukanych produktów. Stawiam na smak i klasykę :-)))
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.