Moje Walijskie Pichcenie ...

"Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia" George Bernard Shaw

piątek, 2 czerwca 2017

SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY Z KALAREPĄ I KOPERKIEM

›
W maju, kiedy tylko pierwsze, zielone, chrupiące młode główki kapusty pojawią się w sklepie jestem w siódmym niebie 💗 Kapusta pojawia się ...
poniedziałek, 29 maja 2017

CRUMBLE Z JABŁKAMI ALBO JABŁKA POD KRUSZONKĄ

›
Crumble to najprostszy, najszybszy do wykonania  i najpyszniejszy deser świata 😊  Jest to deser brytyjskiego pochodzenia, a w tłumaczeni...
4 komentarze:
sobota, 27 maja 2017

EMPANADAS CZYLI PIECZONE PIEROŻKI Z NADZIENIEM Z KURCZAKA

›
Empanadas to nic innego jak pieczone w piekarniku pierożki nadziewane najczęściej mięsem, serem lub jakimiś warzywami.  Potrawa przywędro...
6 komentarzy:
czwartek, 25 maja 2017

DIABELSKA KARKÓWECZKA (Z GRILLA LUB Z PATELNI)

›
Jeśli lubicie pikantnie doprawione mięso, ta wersja karkówki zadowoli Wasze podniebienia 😉  Ostra, aromatyczna, kruchutka, dzięki godzin...
2 komentarze:
poniedziałek, 22 maja 2017

KLASYCZNA BABKA MARMURKOWA - KOLEJNA ODSŁONA

›
Filiżanka kawy i klinik babki marmurkowej (lub babki z kakao - różnie nazywamy) będzie dla mnie zawsze ukoronowaniem fajnego, błogiego po...
9 komentarzy:
piątek, 19 maja 2017

KLOPSY JAJECZNE Z TUŃCZYKIEM

›
Klopsy jajeczne każdy zna 😊  Wydaje mi się, że dość często goszczą na naszych stołach. U mnie tak raz na 2 miesiące są serwowane jako da...
1 komentarz:
wtorek, 16 maja 2017

KLASYCZNA FASOLKA PO BRETOŃSKU

›
Fasolkę po bretońsku gotuję zazwyczaj korzystając z fasoli z puszki. Zwyczajnie dlatego, że tak jest szybciej. A kiedy pracuje się 6 dni w ...
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Helena
Każdą wolną chwilę spędzam w kuchni. To mnie relaksuje. Najbardziej smakują mi dania tradycyjnej, polskiej kuchni. Kocham stare przepisy, przekazywane z pokolenia na pokolenie. Bardzo cenię kuchnię regionalną. Nie lubię przekombinowanych potraw i wyszukanych produktów. Stawiam na smak i klasykę :-)))
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.