Moje Walijskie Pichcenie ...

"Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia" George Bernard Shaw

środa, 5 października 2016

BARSZCZ ZABIELANY. Z WARZYWAMI I JAJKIEM

›
Pyszna, aromatyczna, rozgrzewająca ...  Syta i gęsta, gwarantuję więc, że zaspokoi głód nawet tych, którzy za zupami nie przepadaja.  ...
1 komentarz:
poniedziałek, 3 października 2016

ZAPARZANA BABKA ŁACIATA MOJEJ MAMY

›
Szybka w przygotowaniu, przyjemna w jedzeniu...  babka "łaciata" albo marmurkowa. Lekko wilgotna i długo świeża.  Idealna do ...
4 komentarze:
piątek, 30 września 2016

PUCHATE ROGALIKI Z JABŁKOWO-ORZECHOWYM ŚRODKIEM

›
Mięciutkie, lekko słodkie (bo takie lubię najbardziej)  z pysznym jabłkowo-orzechowo-cynamonowym nadzieniem :) Nie można się oprzeć, zje...
niedziela, 18 września 2016

CIASTO NA JOGURCIE Z ANANASEM I KRUSZONKĄ

›
Kolejna odsłona ciasta na jogurcie.  Zaraz po drożdżowych to mój ulubiony gatunek ciasta.  Proste, szybkie no i może występować w wielu...
2 komentarze:
poniedziałek, 12 września 2016

SCHABOWE ROLADY Z SEREM, SZYNKĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI

›
Te soczyste roladki z bardzo fajnym nadzieniem są alternatywą dla naszego rodzimego, i wciąż bardzo popularnego schaboszczaka panierowanego...
środa, 7 września 2016

CIASTKA PRZEZ MASZYNKĘ. PRZEPIS Z KUCHNI POLSKIEJ

›
                     Uwielbiam ciastka kręcone przez maszynkę.  Kruche, mocno maślane, przywołują wspomnienia z dzieciństwa ... N...
3 komentarze:
wtorek, 30 sierpnia 2016

ZUPA Z MŁODEJ FASOLKI Z RYŻEM I ŚMIETANKĄ

›
Uwielbiam zupę z młodej, żółtej fasolki szparagowej  ❤...  może dlatego, że jest ona tylko sezonowo?  A może dlatego, że w UK żółtej ni...
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Helena
Każdą wolną chwilę spędzam w kuchni. To mnie relaksuje. Najbardziej smakują mi dania tradycyjnej, polskiej kuchni. Kocham stare przepisy, przekazywane z pokolenia na pokolenie. Bardzo cenię kuchnię regionalną. Nie lubię przekombinowanych potraw i wyszukanych produktów. Stawiam na smak i klasykę :-)))
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.