Moje Walijskie Pichcenie ...

"Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia" George Bernard Shaw

niedziela, 28 kwietnia 2013

SZYBKIE ROGALIKI KRUCHO DROŻDŻOWE

›
Przepis na rogaliki znalazłam na blogu  TUTAJ . Dokonałam niewielkiej modyfikacji (zmniejszyłam ilość tłuszczu, dodałam odrobinę cukru). ...
5 komentarzy:
sobota, 27 kwietnia 2013

OBIADOWA SAŁATKA Z BURACZKÓW I CEBULI

›
Lubię buraki pod każdą postacią.  Często robię zasmażane do obiadu albo sałatkę z buraczków i cebulki.  Świetnie pasuje szczególnie do m...
2 komentarze:

GALIMATIAS W GARNKU CZYLI GROCH Z KAPUSTĄ

›
Wydawało mi się, że groch z kapustą to klasyka polskiej kuchni i zarazem bardzo treściwe i naprawdę smakowite danie. Okazuje się jednak, ż...
2 komentarze:
wtorek, 23 kwietnia 2013

KLASYCZNA KALAFIOROWA Z MAKARONEM

›
Ta prosta w wykonaniu i tania zupa jest pełna różnych aromatów, które nadają jej charakterystycznego smaku.  Jest delikatna i lekkostrawn...
1 komentarz:
poniedziałek, 22 kwietnia 2013

MIĘCIUTKIE BUŁKI CEBULOWE

›
Pyszne, mięciuchne, pachnące w całym domu smażoną na maśle cebulką... Przepis znalazłam w internecie i spodobała mi się w nich właśnie ta m...

TRADYCYJNE GOŁĄBKI W SOSIE POMIDOROWYM

›
Gołąbki to jedno z moich ulubionych dań. Co prawda nie przepadam za ich robieniem, te wszystkie etapy przygotowywania... kapusty, farszu.. s...
12 komentarzy:

WARSTWOWA SAŁATKA Z KURCZAKIEM

›
Składniki: pół dużej kapusty pekińskiej lub jedna mała filet z kurczaka mała puszka kukurydzy 200 g. 4 ogórki konserwowe 1 marchewka ...
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Helena
Każdą wolną chwilę spędzam w kuchni. To mnie relaksuje. Najbardziej smakują mi dania tradycyjnej, polskiej kuchni. Kocham stare przepisy, przekazywane z pokolenia na pokolenie. Bardzo cenię kuchnię regionalną. Nie lubię przekombinowanych potraw i wyszukanych produktów. Stawiam na smak i klasykę :-)))
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.