Moje Walijskie Pichcenie ...

"Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia" George Bernard Shaw

piątek, 8 lipca 2022

KOTLET SZWAJCARSKI Z SEREM I SZYNKĄ

›
Kotlet szwajcarski znany pod nazwą "Szwajcar" albo "Cordon bleu" to nic innego jak mięso (w oryginale cielęce, u mnie - ...
2 komentarze:
poniedziałek, 4 lipca 2022

PAPRYKA ZASMAŻANA. NA CIEPŁO

›
  Dziś mam coś dla miłośników ... papryki 😎. Ale papryki w wersji takiej niecodziennej -  na ciepło. Taka mała innowacja, bo zazwyczaj poda...
1 komentarz:
środa, 22 czerwca 2022

CIASTO JOGURTOWE Z BORÓWKAMI I KRUSZONKĄ

›
 Niech Was nie zwiedzie wygląd 😋, to wcale nie jest drożdżówka. To zwykłe, pyszne, wilgotne ciasto jogurtowe. Jest proste do wykonania i dł...
2 komentarze:
piątek, 22 kwietnia 2022

KAJZERKI CEBULOWE

›
 Pyszne, proste śniadaniowe kajzerki, których smak podkręciłam podsmażoną na maśle cebulką. Po ugryzieniu pierwszego kęsa, po raz kolejny do...
piątek, 8 kwietnia 2022

KOPERTY Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ. EXPRESOWE I PYSZNE.

›
Takie przekąski to ja lubię 😍😉 Minimum nakładu, maximum efektu. Opakowanie gotowego ciasta francuskiego (u mnie zawsze w lodówce lub zamra...
środa, 6 kwietnia 2022

PIANKOWY SERNIK Z MLEKIEM W PROSZKU

›
Lekki, nie mocno słodki, o delikatnej, piankowej strukturze. Na spód wykorzystałam herbatniki, ale sprawdza się tutaj fajnie także kruchy sp...
czwartek, 31 marca 2022

DROŻDŻOWY CHLEBEK ZIOŁOWO-CZOSNKOWY. ODRYWANY

›
Aromatyczny, wilgotny ... Pyszny nie tylko ciepły, ale i na zimno. Wg mnie nie potrzebuje żadnych innych dodatków ... Fajnie sprawdza się ja...
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Helena
Każdą wolną chwilę spędzam w kuchni. To mnie relaksuje. Najbardziej smakują mi dania tradycyjnej, polskiej kuchni. Kocham stare przepisy, przekazywane z pokolenia na pokolenie. Bardzo cenię kuchnię regionalną. Nie lubię przekombinowanych potraw i wyszukanych produktów. Stawiam na smak i klasykę :-)))
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.