Moje Walijskie Pichcenie ...

"Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia" George Bernard Shaw

poniedziałek, 3 lipca 2017

SURÓWKA Z OGÓRKA MAŁOSOLNEGO, PAPRYKI I CEBULI

›
Baaardzo ją lubię 💖 Jest prosta, szybka, smaczna i niskokaloryczna.  Pasuje do mięsnego obiadu jak, i do kiełbasy z grilla.  Polecam! ...
1 komentarz:
środa, 28 czerwca 2017

PIKANTNE UDKA KURCZAKA Z PIEKARNIKA

›
Mięciutkie, aromatyczne mięso z kurczaka, pieczone w piekarniku ...  niebo w gębie 💗 Dzięki wcześniejszemu zamarynowaniu mięsa, jest ...
poniedziałek, 26 czerwca 2017

CIASTECZKA CYTRYNOWE

›
Uwielbiam wszelkie drobne ciasteczka 💚  Robię ich zawsze większą porcję, bo część wynoszę koleżankom do pracy, a część ląduje w puszce, ...
4 komentarze:
poniedziałek, 19 czerwca 2017

INDYCZA WĄTRÓBKA Z CEBULĄ

›
Bardzo lubię wątróbkę z indyka.  Chociaż właściwie smakiem nie różni się ona od kurzej, to jednak wolę ją bo jest zdecydowanie większa, i...
środa, 14 czerwca 2017

DROŻDŻOWE BUŁECZKI Z JABŁKAMI I KRUSZONKĄ

›
Pyszne, mięciutkie, puszyste ... nie przesłodzone. Fajnie zachowany balans między lekko winnym jabłkowym nadzieniem, a słodką, maślaną krus...
6 komentarzy:
piątek, 9 czerwca 2017

KROKIETY Z KAPUSTĄ I MIĘSEM

›
Krokiety z kapustą i mięsem to fajny sposób na wykorzystanie gotowanego mięsa z rosołu, na które zazwyczaj (przynajmniej u mnie) nie ma zby...
1 komentarz:
środa, 7 czerwca 2017

BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY I PORA

›
Dzisiejsza wersja bigosu z młodej kapusty (który uwielbiam!) została zaostrzona przez dodanie sporej ilości przesmażonego pora. Bigos z d...
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Helena
Każdą wolną chwilę spędzam w kuchni. To mnie relaksuje. Najbardziej smakują mi dania tradycyjnej, polskiej kuchni. Kocham stare przepisy, przekazywane z pokolenia na pokolenie. Bardzo cenię kuchnię regionalną. Nie lubię przekombinowanych potraw i wyszukanych produktów. Stawiam na smak i klasykę :-)))
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.