Moje Walijskie Pichcenie ...

"Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia" George Bernard Shaw

środa, 26 kwietnia 2017

DOMOWY PAPRYKARZ Z TUŃCZYKIEM I KOLOROWYM RYŻEM

›
Uwielbiam domowy paprykarz 💗💗💗  Robię go zazwyczaj sporą porcję, i przez  2-3 dni na kanapkach króluje tylko on 😉 . Bez względu na to...
6 komentarzy:
poniedziałek, 24 kwietnia 2017

PASTA Z TWAROGU I SELERA NACIOWEGO

›
Prosto i smacznie. I aromatycznie.  Bo dodatek selera naciowego (uwielbiam go! ❤) wspaniale podkręca smak ... zwykłego przecież twarogu...
czwartek, 13 kwietnia 2017

MOCNO CYTRYNOWA BABKA Z ŻURAWINĄ. NAJLEPSZA!

›
A u mnie kolejna babka.  Mocno cytrynowa z dodatkiem żurawiny. Dość ścisła, i lekko wilgotna. Dla mnie smakowo - bomba 😍  Ta babka to jedna...
7 komentarzy:
środa, 12 kwietnia 2017

CIELĘCINA W ŚMIETANOWYM SOSIE

›
Duże kawałki cielęcego mięsa  skąpane w śmietanowym sosie ... 💗 Składniki: 1 kg cielęciny bez kości sól pieprz słodka p...
2 komentarze:
sobota, 8 kwietnia 2017

WILGOTNA BABKA SEROWO-CYTRYNOWA

›
Najczęściej, to co piekę lub gotuję, zależne jest od tego  co mam (albo raczej czego nadmiar mam) akurat w domu. Gdzieś to  jest zakorzenio...
1 komentarz:
środa, 5 kwietnia 2017

SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE Z BUDYNIEM CZEKOLADOWYM

›
Lekko słodki, delikatny ...  prosty do wykonania. Gwarantuję, że zachwyci każde podniebienie. Warstwa czekoladowego budyniu fajnie współgr...
3 komentarze:
sobota, 1 kwietnia 2017

SAŁATKA Z CZERWONEJ FASOLI, PORA I SERA ŻÓŁTEGO

›
Pyszna, prosta i szybka do zrobienia.  Raptem kilka składników i sałatka gotowa!  Zalecam jednak wstrzymać się z apetytem i schłodzić j...
1 komentarz:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Helena
Każdą wolną chwilę spędzam w kuchni. To mnie relaksuje. Najbardziej smakują mi dania tradycyjnej, polskiej kuchni. Kocham stare przepisy, przekazywane z pokolenia na pokolenie. Bardzo cenię kuchnię regionalną. Nie lubię przekombinowanych potraw i wyszukanych produktów. Stawiam na smak i klasykę :-)))
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.