Moje Walijskie Pichcenie ...

"Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia" George Bernard Shaw

wtorek, 5 stycznia 2016

ZUPA Z ZIELONEJ SOCZEWICY A'LA GROCHÓWKA

›
Pyszna i pożywna zupa, która jest zdecydowanie lżejszą alternatywą dla ciężkiej, tradycyjnej grochówki. Dodatek wędzonych żeberek i majeran...
4 komentarze:
poniedziałek, 4 stycznia 2016

MAŚLANA KRUSZONKA DO CIAST - PODSTAWY

›
Wiele osób pyta mnie o proporcje na pyszna kruszonkę.  I powiem szczerze, że długo robiłam ją ... na oko 😉 Efekt był różny.  A to by...
9 komentarzy:
sobota, 2 stycznia 2016

UCIERANE CIASTO NA JOGURCIE Z JAGODAMI I KRUSZONKĄ

›
W ramach przeglądu w zamrażarce odkryłam zakamuflowany pojemnik jagód :) Od razu pomyślałam o pysznym drożdżowym cieście z kruszonką, ale ż...
7 komentarzy:
poniedziałek, 28 grudnia 2015

KROKIETY Z MIĘSEM

›
Od czasu do czasu lubię pobawić się z krokietami.  Bo trochę pracy (czyt. zabawy) niestety z nimi jest. Musimy przygotować naleśniki, fars...
5 komentarzy:
środa, 23 grudnia 2015

ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE BOŻE NARODZENIE 2015

›
To właśnie tego wieczoru, gdy mróz lśni, jak gwiazda na dworze, przy stołach są miejsca dla obcych, bo nikt być samotny nie może. To w...
4 komentarze:
piątek, 18 grudnia 2015

DOMOWY LEMON CURD CZYLI ANGIELSKI KREM CYTRYNOWY

›
Słodko-kwaśny ... pysznie cytrynowy, aromatyczny i niezastąpiony jako dodatek  do kremowych mas, ubitej śmietany, polewy czy kruchych ciast...
4 komentarze:
środa, 16 grudnia 2015

PIERNIK Z MUSEM JABŁKOWYM

›
Przepis na piernik z jabłkami znalazłam na blogu  I love bake .  Zainteresował mnie dodatek musu jabłkowego, a zdjęcia wyglądają mega ape...
9 komentarzy:
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Helena
Każdą wolną chwilę spędzam w kuchni. To mnie relaksuje. Najbardziej smakują mi dania tradycyjnej, polskiej kuchni. Kocham stare przepisy, przekazywane z pokolenia na pokolenie. Bardzo cenię kuchnię regionalną. Nie lubię przekombinowanych potraw i wyszukanych produktów. Stawiam na smak i klasykę :-)))
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.